Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus
|
Ingrediënten: 2 personen
|
-
1 kleine bloemkool
-
5 middelgrote kruimige aardappelen
-
200 gram mager rundergehakt
-
1 middelgrote ui
-
1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot)
-
scheutje koffiemelk of -room
-
1/2 eetlepel kerriepoeder
-
peper, zout
-
paprikapoeder
-
mespunt nootmuskaat
-
scheutje tabasco of wat cayennepeper
-
2 flinke eetlepels peterselie
-
10 gram boter
|
Voorbereiding:
-
Maak de bloemkool schoon.
-
Verdeel in roosjes.
-
Kook de bloemkool beetgaar in water met zout.
-
Laat goed uitlekken.
-
Schil de aardappelen.
-
Snij de aarappelen in stukken.
-
Was de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
-
Maak de paprika`s schoon.
-
Verwijder zaadlijsten en pitjes en snij ze in stukjes.
-
Bij gegrilde paprika`s uit pot: goed uitlekken, eventueel drogen.
-
Zwarte stukjes en eventuele pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
-
Ui pellen en snipperen.
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Bak het gehakt in een droge koekenpan rul.
-
Voeg de gesnipperde uien toe en bak even mee.
-
Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.
-
Voeg nu het kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
-
Dan de stukjes paprika erbij.
-
Bak kort mee.
-
Maak het geheel wat smeuïg door wat koffiemelk of -room toe te voegen.
-
Kruid het gehakt naar je eigen smaak met peper, zout, paprikapoeder.
-
Wil je het wat pittig voeg dan wat cayennepeper toe.
-
Doe de goed uitgelekte beetgare bloemkool in de ovenschaal.
-
Verdeel het gehaktmengsel erover.
-
Stamp de aardappelenen roer er wat boter door.
-
Verdeel de gestampte aardappelen over de bloemkool.
-
Zet +/- 20 minuten in de oven tot de aardappelen gaan geuren.
Je kunt natuurlijk ook geraspte kaas erover strooien maar dan wordt het geheel iets calorierijker.
|